Готварство

Козуначена торта с крем карамел

Козуначена торта с крем карамел
Продукти:
1 литър прясно мляко 5-6 яйца 2 ванилии 1 средно голям козунак – сух, не пресен 1 чаша и половина захар
Приготвяне:

На дъното на йенска тава изсипваме малко предварително карамелизирана захар. Козунакът го нарязваме на филии с дебелина около 1-1,5 см и ги нареждаме в тавата. Козунакът трябва да заеме половината височина на тавата – не повече, за да има място за крема.
Разбиваме останалите продукти хубаво (с миксер) като за смес за Крем карамел и я изсипваме върху козунака.
Оставяме да попие хубаво в козунака около 15 минути и слагаме да се пече във фурната на 150-175 градуса.
Пече се в умерена фурна, като тавата, в която е козунакът се слага в друга по-голяма тава, в която сме сипали около 2 пръста вода.
Като стане готово, изваждаме тортата и я оставяме на хладно за няколко часа да стегне и да се изстуди добре. След това се обръща с дъното нагоре (тоест с лицето с карамелизираната захар отгоре) и е готова. По желание може да се гарнира със сметана отгоре или отстрани се слага топка сладолед.
Да ви е сладко!

* * *

Празнична солена торта (тъкмо за след Великден)
Картофено руло с гъби
Супа с яйца след Великден

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 5

Напиши коментар
  • 5

    Ivi

    преди 11 месеца

    Много добре ми се получи. Нека уточним обаче, че е добре да се изчака 15-тина минути да попие козунака и тогава да се сложи да се пече.
  • 4

    Вера

    преди 1 година

    Това е ужасно - Не го правете ! Гадост !
    жалко за крем карамела - всичко отиде в
    кофата - никога не съм правила подобна ужасия.
  • 3

    zarkotankov

    преди 1 година

    много се надявам да ми свърши работа !
    когато го опитам ще споделя !
  • 2

    онази, която

    преди 1 година

    Какво означава средно голям козунак? Колко грама трябва да бъде?
  • 1

    donecia

    преди 1 година

    mnogo stara izpitana i vkusna

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto