Меню

Свински език за новогодишно предястие

27 декември 2012 | 08:48 | Аз жената
Добави в любими
свински език (може и телешки) – 1 кг. или колкото толкова
зърна черен пипер – 10 бр.
дафинов лист – 2 бр.
кромид лук – 1бр.
морков – 1 бр.
сол
подправки по желание

Продукти
Приготвяне

Езикът се сварява заедно със солта, зърната черен пипер, дафиновия лист, кромид лук нарязан на дребно и морковът също нарязан на дребно. Обелва се и се нарязва на филийки. След това филийка по филийка се овалва в подправки.

Подправките могат да бъдат кимион, черен пипер, червен пипер, чубрица, риган, розмарин, сминдух.

Сервира се като студено предястие.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай