Готварство

Свинско с кисело зеле

Свинско с кисело зеле

Продукти:
1 средно голяма глава кисело зеле
около 300-400 г свинско месо, шарено
при възможност около 150 г бекон за вкус
1-2 лъж. червен пипер
2-3 лъж. олио
дафинов лист 2-3 листа
черен пипер на зърна 5-8 зърна

Приготвяне:
Зелето се нарязва на дребно. Месото също.
В тенджера се загрява мазнината и месото се кавърдисва с бъркане за около 5 минути. Добавя се зелето. Захлупва се да ври на слаб огън около 40-50 минути.
Поставя се в тава, добавят се подправките и се запича в силна фурна за около 10-15 минути.
Добър апетит!

* * *

Брюкселско зеле със свинско
Коледна и новогодишна трапеза

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 5

Напиши коментар
  • 5

    titi

    преди 9 месеца

    tradicia si e , ama e gotino v garne
  • 4

    milan

    преди 2 години

    sa dobroto prace lo6a pomia niama
  • 3

    Таня

    преди 2 години

    И аз имах съмнения относно дафиновия лист, но след като реших да пробвам веднъж, оттогава не го пропущам в тази гозба.
  • 2

    габи

    преди 2 години

    много вкусно...
  • 1

    Димка

    преди 2 години

    Добре звучи но при мисълта на кисело зеле с дафинов лист ...как да кажа.Може би е вкусно!?Но май на мен лично няма да ми хареса.На киселото зеле със свински му отива само черен пипер, и винце :)

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto