За дома

Свещи вместо лампички на Коледа

20.11.2011г. / 16 39ч.
Аз жената
Свещи вместо лампички на Коледа

Рождество Христово (Коледа) празнуваме у дома със семейството, а Нова Година извън дома с приятели, дори в чужбина на някое топло място. Ето защо Рождество Христово е празникът на традициите, които се предават поколения наред (от около 2000 години). Не че сме против иновациите, но пък понякога точно ретро полъхът носи усещането за празник – нещо като аромата на хляба, който печем у дома, а не купеният в найлонова торбичка.

Създайте традиционно коледно настроение без китайски светещи лампички по прозорците и по елхата. Те безспорно са най-лесният и ефектен начин да украсим помещението, за това и ги използват по витрините на магазините. Но домът е нашата крепост и трябва да се постараем повече. Меката светлина на огъня определено създава романтична атмосфера, която си заслужава. Изненадайте семейството и близките си като оставите лампичките в килера и преобразите дома си с нови красиви свещи и свещници в коледен дух. Дори и цялата останала украса да е същата като миналата година, през тази ще изглежда по различен начин заради топлите отблясъци на огнената светлина.

Изборът на свещи и свещници за Коледа е доста приятно занимание, защото разнообразието на форми и размери е огромно. С наближаването на празника магазините ще се наводнят с коледна украса и ще можете да изберете каква свещ и какъв аромат подхождат на вашия дом. Ако ги поставите пред огледало ще увеличите ефекта. Аранжирайте сами и най-обикновената свещ с истински шишарки и борови клонки в красива купа с няколко шарени играчки за елха или керамични герои от коледни приказки.

Прочетете още:

Коментирай