За дома

Кога се украсява за Коледа

25.11.2011г. / 09 40ч.
Вергиния Генова
Кога се украсява за Коледа

Кога е най-удачно да украсим Коледно дома си? Според мен правилният отговор е – когато ни се ще. Корекцията е – когато имаме време. А ако имаме деца – когато децата много, много започнат да настояват.
В добри времена и аз съм украсявала Коледно още от 1 ноември – наистина колкото по-дълго време е празнично украсено – толкова по-дълго предвкусваме празника и разпалваме надеждата в нас.
За мен предпразничното украсяване и опаковане на подаръци е по-празнично от самото празнуване на Нова година, например.

С годините елховата украса се увеличава. Едно, че по традиция всяка година купуваме по нещо ново, второ защото ни подаряват по нещо ново или пък ние сами си изработваме.
Затова е хубаво да измисляме нови и нови неща за украса – например с част от старите топки за елха да направим нов коледен венец.
С някои дървени декорации да украсим таз годишните ни картички. Или пък с фигурките от тесто да направим коледно пано. Така хем ще разнообразим, хем ще имаме място за нови попълнения на елхата.

Тъй като аз съм силно пристрастна към месец декември, естествено лансирам идеята, че това е най-празничния месец в годината. Така че предизвиквам всички още от първи декември да се постараят да създадат празнично настроение и да очакват приятните коледни изненади. Не мога да разбера разни хорица, които решават точно по Коледа да съобщават гадни новини, да уволняват, да унижават и т. н. Не бъдете като тях!

Украсете дома, офиса и душите си и бъдете добри. Малко по-добри от преди.
Декември месец е време за празнуване и за доброта. Започнете от рано – бъдете щедри и щастливи! Когато направиш някому добро, започваш да се чувстваш по-значим, по-щастлив и по-удовлетворен.

Прочетете още:

Коментирай