За дома

Шишетата с веро неслучайно имат големи дупки

02.02.2012г. / 17 02ч.
Надежда Маринова
Шишетата с веро неслучайно имат големи дупки

Защо шишетата с веро имат големи дупки? Производителите са го направили нарочно. Така с всяко навеждане на шишето върху гъбата за миене се изсипва толкова много! Неусетно препаратът е свършил и трябва да вземете второ шише.

Ако имаше статистика, вероятно верото щеше да е сред най-често купуваните домакински препарати. И огромната дупка на капачката е главният виновник.

Как да харчим по-малко веро:

1. По-скъпите марки, които са по-гъсти и концентрирани, можем да си позволим да разредим с малко вода.

2. Да се опитаме да ползваме малка чаена лъжичка, с която да сипваме течността върху гъбата.

3. Напълваме голяма купа/тенджера с вода, в която разтваряме малко количество веро и с помощта на гъба измиваме всички чаши, чинии и прибори.

Преди няколко години здравните власти се намесиха и препоръчаха на производителите на солници да правят по-малки дупчици на шишенцата, защото прекомерната употреба на сол вреди на здравето ни. Едва ли някой може да се намеси в случая с верото, обаче ние можем да изберем някой от горните 3 варианта.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
ngrigorova ( преди 10 години )
Наистина в днешно време производителите на подобни препарати мислят само какви трикове да приложата за да повишат продажбите.Спомням си някога когато имаше едно единствено веро на пазара, как отвора на шишето беше със съвсем нормален размер и позволяваше прецизно дозиране на препарата без това да води до разхищението му.Това е още единпример как някога продуктите бяха създавани най вече да служат на потребителите, а не толкова да вдигнат печалбите на производителите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар