За дома

Плодове, а не сухи цветя са здравословната декорация

11.10.2012г. / 13 47ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка жена периодически изпитва нужда да промени нещо в дома си. Необходимостта става още по-голяма, ако чакаме гости и искаме да се представим като добри стопанки на уютен дом. Понеже за ремонт е рано, смяната на пердетата, штори, килими изисква повече средства, най-лесният начин е да внесем нов елемент в декорацията. (Вижте Уютен дом – идеи в 12 снимки)

Букетът живи цветя наистина ще украси стаята, но само за няколко дни, след което ще изхвърлите на боклука между 15 и 20 лв., което е неразумен разход на пари. Добра алтернатива е да купите саксия с цъфтящо цвете – сега има чудни мини хризантеми за същите пари. Помолете в магазина да украсят артистично саксията.

Саксията с естествено цвете също е прекрасна идея, стига саксията да е уникална и по-добре цветето да е цъфнало. В случай, че нямате подръчни материали, занесете саксията в цветарския магазин и помолете да ви я увият красиво. Енергията им е обновяваща и позитивна.

Сухите и изкуствените цветя не се препоръчват от фън шуй специалистите, когато става дума за жилищно помещение, защото съдържат в себе си енергията на разпада, която влошава атмосферата в дома.

Декоратори и дизайнери съветват да украсим масата със свежи плодове – колкото се може в повече цветове. Може да оформите няколко групички във купи и да ги поставите на различни места във стаята. За целта може да инвестирате в няколко дву- и триетажни фруктиери и да съчетаете: грозде, ябълки, праскови, сливи, грейпфрути, лимони, портокали, авокадо.

Няма да съжалявате за похарчените пари за украсата, защото после с удоволствие ще я изядете. Освен свежест и цвят, плодовете ще напълнят стаята с фин естествен аромат.

Снимка: Stardust

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота