За дома

Как да посрещнем неочаквани гости

20.09.2012г. / 10 05ч.
Снежана Проданова
Как да посрещнем неочаквани гости

Поне веднъж ни се е случвало да се позвъни на входната врата без да сме очаквали. Първите ни мисли са панически: „Нищо не съм сготвила!“, „Знаех си, че трябва да оставя няколко парчета от кекса вчера!“, „С какво ще ги почерпя?“. Има една малка тънкост – невинаги е важно какво точно ще сервираме, а как. Именно затова, ето някои неща, които ще придадат празничен вид на обикновена почерпка:

Красиви чаши за чай и капучино. Първото, което можете да предложите на неочакваните гости е „Чай или кафе?“, защото няма да ви отнеме много време да заредите кафеварката.

Интересна кана. Само при вида на по-различна, шарена или весела кана, лимонадата, колата, сокът и дори водата ще придобият съвсем различен вкус.

Шарени хартиени сламки. Дори една обикновена чаша с вода придобива характер, когато я украсите със сламка. Не само децата, но и възрастните ще изпитат удоволствие да отпиват от каквато и да е напитка с колоритна сламка.

Оригинална дъска за рязане. Не само ще изпълнява функцията на обикновена дъска за рязане, но и можете да я използвате, за да поднесете курабийки, шоколадови бисквити, резенчета кашкавал и други дребни хапки.

Поставка за кекс. Вярно, изяли сме кекса вчера, но по същия начин, както дъската за рязане, една поставка за кейк вече издига не само в буквален, но и в преносен смисъл нивото на почерпката. Можете да отскочите до магазина и да купите обикновено пандишпанено руло, но когато го наредите на поставката, изведнъж става по-красиво и по-вкусно.

Вино. Винаги повдига градуса и стопля компанията. Не е трудно да намерите добро вино на достъпна цена. Разбира се, добре е да имате комплект достойни винени чаши, както и да предложите за негова компания хапки сирене, кашкавал или колбас. Имайте предвид, че шишчета грозде със сирене е много изискана комбинация.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай