За дома

Бяла топка от прежда назаем от Баба Марта за Дядо Коледа

Коледна декорация с екологично послание и почти без пари

06.12.2012г. / 10 37ч.
Ивет Лолова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

Има много рецепти за екологична Коледа като в основата им са пълен отказ от промишлено произведени гирлянди, топки, ангелчета и др. и използване на декорация от рециклирани и природни материали – картон, прежда, конци, шишарки, сушени плодове.

По-големите маниаци включват и правилото „Без подаръци за Коледа и Нова година“ – един своеобразен бунт на свръхконсуматорските нрави в обществото.

Ето една интересна идея – елха, направена от брезови клони и украсена изцяло с панделки, прежда и картон. Коледната красавица е истинска – може да я видите в книжен център „Гринуич“ в София.

Свързани статии

Конструкцията на елхата изглежда сложно архитектурно творение, но сигурно сръчните мъже и жени могат да направят подобно нещо у дома макар и в умален размер.

Останалото е много просто – завързвате панделки по клоните, закачвате бели пухкави топки от прежда, картонени звездички и плетени на една кука салфетки. Върха на елхата украсявате с голяма звезда също от картон. Ако ви се вижда прекалено бяло, добавете малко златен брокат и златни нишки. Не е пищна, но затова пък е нетрадиционна и много нежна коледна елха!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
danina ivanova ( преди 11 години )
Свободно време