За дома

Как се избира идеалното легло?

Съвети за купуване на нова спалня

18.06.2013г. / 14 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Да си купиш легло и добър матрак е не просто зачеркване на ред в списък за покупки. Това е избор, от който зависи здравето и пълноценният сън, затова не подценявайте възможността да избирате, а подходете интелигентно и проучете.

Направете проучване преди да купите леглото

Поровете се из интернет, разгледайте каталози на различни мебелни фирми или производители на матраци. Купуването на ново легло е колкото емоционално решение, толкова и рационално. Матракът и леглото не са евтина инвестиция във вашето здраве и спокойствие. Задължително се консултирайте преди да купите с ваши приятели и познати, обмислете вариантите.

Снимка: Sxc.hu

Матракът е здравна инвестиция

Трябва да сте наясно, че изборът на легло като дизайн, е най-вече решение въз основа на естетически критерий. Изборът на матрак обаче е вашата инвестиция в здраве – стабилен гръб, без болки, здрав кръст, врат и рамене, които също се чувстват прекрасно. С много неща можете да правите компромис, но със здравето си недейте. На този матрак ще спите между 6 и 9 часа всяко денонощие. Вашият комфорт гарантира добро здраве и настроение, респективно дълъг активен живот.

Свързани статии

Няма правилен или неправилен избор на спален матрак, защото едни хора се чувстват по-добре на твърд матрак, други обичат мекотата. Правилното решение е матрак, от който не чувствате болка след спане, няма схващания в раменете и врата и наистина се чувствате отпочинали сутрин, а не по-изморени, отколкото когато сте легнали.

Съобразете се с комфорта на партньора

За да имате успех с избора на спалня, задължително е и двамата партньори да чувствате комфорт, спейки на нея. Иначе съвсем скоро нещо толкова битово и на пръв поглед маловажно, като леглото и матрака, ще съсипят съвместния ви живот.

Леглото трябва да издържа на промените на тялото

Истински добрият матрак е този, който ще издържи всяка промяна на тялото ви в следващите 10 години, без да се измени самият той. В такива случаи консултацията с доволни клиенти, ваши приятели и познати може да помогне много.

Коментирай