За дома

Жълтият цвят в дома ни

Как да освежим и внесем малко настроение във всяка една част от нашия дом

27.05.2013г. / 14 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако все още усещате онова особено настроение, което носи зимата със себе си и тъгата още не може да си отиде, въпреки лятото, което леко ни намигва, значи е време да промените нещо в дома си. Поканете жълтия цвят.

Свързани статии

Той символизира слънцето и неговите лъчи. Напомня за прераждането на природата и носи настроение. Не е необходимо да правите драстични промени, а просто да го вкарате като елемент от обзавеждането и декорацията на дома ви.

Започнете от спалнята

Там промяната може да започне от нощната лампа, тапетите по стените, рамката на леглото или чаршафите. Изборът на спално бельо с жълти елементи изглежда най-бърз. Има прекрасни предложения с флорални мотиви или графични шарки, които да озарят леглото ви.

Минете през банята

Обикновено подбираме кърпите за баня според цвета на плочките и останалите компоненти, които влизат в нея. Ако не ви стои естетически добре жълта кърпа или кърпа с някакъв жълт елемент, просто добавете малка ваза с жълти свежи цветя или жълти ароматни свещи.

Холът

Там всичко зависи от вашето въображение. Може да добавите малки детайли като вази, свещници, рамки за снимки, телефон в жълто, защо не килим, нови тапети, завеси, възглавници. Поканете гости и им сервирайте хубаво кафе или чай в новите ви чаши с жълт елемент. Веднага ще забележат промяната. Дори и само в детайлите, жълтото създава положителни емоции и сякаш отваря дома.

Кухнята

Ваза със свежи цветя в жълто винаги ще изглежда добре. Отново зависи как е обзаведена кухнята ви. Ако тя е в битов стил, може да експериментирате с почти всичко от обзавеждането в нея. Ако стилът е минималистичен, малък акцент би стоял семпло, но стилно.

Градината

Ако я имаме, тя е онова място, в което ще прекарваме дългите красиви дни и вечери на топлото лято. Ново градинско обзавеждане, фенери. Или пък може да боядисате къщичката за пиленца в жълто, оградата или част от фасадата на къщата, която гледа към градината. Така слънцето ще бъде винаги край вас, а домът ви ще се превърне в приятно място за вашите гости и приятели.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай