За дома

Не хвърляйте черупките от шамфъстък!

Позабавлявайте се

25.11.2013г. / 12 00ч.
Аз жената
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Ако по празниците наблягате на ядки, то шамфъстъкът е фаворит за всяко изискано питие. Наистина всичко след това става в черупки, но пък спокойно може да ги съберете в една ваза и да ги използвате за съботно-неделни занимания с децата.

Всъщност само се оправдаваме с децата, но и големите имаме нужда да помайсторим нещо с ръце, да създадем нещо красиво и да си кажем „И аз съм дал нещо на този свят!“

Свързани статии

Творчеството носи удовлетворение и много жени по света са го разбрали и сътворяват всякакви красоти у дома си. Дори да нямате специално хоби – да шиете, да плетете, да рисувате – може да опитате от всичко това и да превърнете рециклирането в хоби.

Та колко много неща могат да се направят от черупки от шамфъстък.

Картички – може да налепите, да дорисувате и да направите цяла фигура, надпис или картина.

Пано – ако сте имали голямо гости, може да сте събрали и за нещо по-голямо – може да направите цяла картина. Най-лесно е да събирате и залепвате черупките във вид на цветя.

Цветя за саксията.

Тези цветя са най-лесни за изпълнение и може да занимавате децата с тях. Трябва ви клечка, пластилин и черупки. Правите топка от пластилина и забивате черупките във формата на цвете. Накрая всичко забивате на клечката и вече може да я използвате за каквато декорация искате. Децата могат да си направят и таралежчета, мечета, патета, всякакви животинки със щръкнали ушлета, опашчици и крилца.

Коледни играчки

Може да използвате лепило и самосъхнеща глина и да направите и коледни играчки за елхата. Ако искате да са по-леки – използвайте стиропорени топчета.
Ако нищо не се получи при първия опит, не се отчайвайте, ами си похапнете още едно пакетче шамфъстък.

Автор: Вергиния Генова

Коментирай