За дома

8 от най-често забравяните места за почистване в дома

Нека проверим дали вие сте се сетили да почистите последния път на тези места!

07.03.2014г. / 11 27ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Когато почистваме дома си, често забравяме някои местенца, дали съзнателно, дали не. Минаваме видимите повърхности, а не обръщаме внимание на мръсотията в скритите кътчета на дома си! Нека проверим дали вие сте се сетили да почистите последния път на тези места!

Под възглавниците

Докато почиствате пода около и под дивана, вероятно не сте се сетили (или поне не всеки път) да почистите с прахосмукачката под възглавниците на дивана! Там обикновено се събират прах, косми и влакна от дрехи.

Зад и под големи мебели

Преместването на гардероба е невъзможно! Но под и зад дивана, кухненския шкаф, скрина в спалнята с лекота бихте могли да почистите с прахосмукачката. Онези мебели, които позволяват леко поместване също би трябвало да са под неделния ви прицел!

Под хладилника

Хладилниците обикновено рядко са стъпили плътно на земята, затова е хубаво от време на време да минавате с един парцал отдолу. Там се събират множество нечистотии, които са в близост до храната ви при всяко отваряне на хладилника!

Зад тоалетната

Хората често забравят, че почистването зад тоалетната е също толкова важно, колкото и самата тя. Старайте се да достигате до всички ръбове и ъгълчета на чинията и тоалетното помещение, за да предпазите семейството си от бактериите!

Свързани статии

Дистанционното

То е средище на много микроорганизми. По начало техниката е развъдник на микроби и дори неприятни насекоми (понякога хлебарки, молци и др.). Дезинфекцирайте го регулярно със спирт!

Телефон

използваме телефоните си ежедневно и дори ежечасно, но рядко се сещаме да ги почистим. Пипането им с мръсни ръце, подмятането им в джобове и чанти, оставянето им на различни повърхности ги прави чудесна среда за размножаване на бацили.

Дограмата на прозорците

Винаги гледаме стъклата на прозорците да са перфектно измити, но сещаме ли се винаги за дограмата и особено – за улейчетата около пантите и заключващите механизми?

Кошничката за четки за зъби

Това вероятно е най-малко почистваното нещо в целия дом! А е толкова важно кошничката да е максимално чиста, защото все пак четката за зъби има пряк контакт с устната кухина – а не е ли това най-лесният вход към организма за болестотворните бактерии?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Лулу ( преди 1 година )
Не забравяйте, полюлеите и платките на устройствата си. Оня ден отворих тв-то, толкова мръсотия имаше на платката вътре. Ужас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар