Здраве и красота

Вода и чай извайват фигурата

02.08.2010г. / 16 39ч.
Мария Дуковска
Вода и чай извайват фигурата

В летните жеги единственото, което ни спасява е живителната течност вода. Освен, че облекчава жаждата ни и хидратира организма, водата е незаменим помощник при борбата с излишните килограми. Ето как ни помага H2O, за да запазим добрия си външен вид.

Водата засища. Всеки път, щом се усетим гладни, е по-добре да изпием чаша вода. Тя моментално изпълва стомаха и ни дава усещане за ситост.

Вода по време на ядене. Според диетолозите това е един от най-спорните казуси - да пием ли вода по време на ядене или не? От една страна приемът на течности може да затрудни храносмилането ни, но от друга, водата запълва стомаха и така не се налага да прекаляваме с храната. Т.е. дори и да ни стане малко тежко, неприятното усещане бързо преминава, тъй като причината е водата.

Зелен и черен чай топят мазнините. Не е тайна, че този вид чайове действат много освежаващо на организма и изхвърлят токсините. Да не забравяме, че чаят е изключително полезен, за разлика от кафето.

Водата изглажда бръчките и освежава кожата.

Чаша топла вода на гладно = по-малко мазнини и хубаво тяло. Ако си наложите всяка сутрин да изпивате на гладно по чаша топла вода, то ефектът ще бъде сигурен. Освен, че изгаря мазнини, топлата чисти токсините от организма. За целта обаче не пийте топлата вода от чешмата, а си я стоплете на печка или в микровълнова фурна. Защото водата, която тече по тръбите, създава условия за размножаване на какви ли не бактерии.

***
Лунна диета - август 2010
Как да изгорим 100 калории за 15 минути?
Отслабване през лятото е най-лесно
Тайната на идеалната фигура
Как да излъжем апетита при лунна или друга диета

Коментирай