Здраве и красота

„Рецепти към системата минус 60“ на Екатерина Мириманова

12.10.2010г. / 10 48ч.
Аз жената
„Рецепти към системата минус 60“ на Екатерина Мириманова

Екатерина Мириманова е била доста пълно дете, въпреки опитите на родителите й да й наложат ограничения. На 14 години обаче решава да отслабне, прибягвайки до познатия метод да ограничи количеството храна до минимум. Бързо достигнала заветните 50 кг при ръст 175 см и скоро дори получила предложение да се снима като модел. Благодарение на активния си начин на живот – работела в областта на рекламата и паралелно с това завършила педагогика, а после и английска филология – поддържала добрата си форма. И то просто защото не й оставало време да се храни и почти цял ден консумирала само кафе.
В живота на младото момиче настъпва тежък период, когато навършва 17 години: баща й умира от рак, майка й се омъжва повторно и заминава за Испания, Екатерина се разделя с приятеля си. Всички тези неприятности я подтикват все повече да преяжда. Когато се запознава с настоящия си съпруг, тя вече е качила 10 кг, а преди сватбата тежи 75 кг. Катя забременява и поради здравословни проблеми пие хормонални таблетки и се обездвижва. Две седмици преди раждането тя достига 112 кг, а няколко месеца след това младата майка вече тежи 120 кг!

\n

Верният приятел – дрехите

Макар наднорменото тегло вече да се отразявало негативно на здравето на Екатерина, именно дрехите я карат да осъзнае, че има сериозен проблем. На първо място се стреснала от размера – 56-и. От друга страна, част от познатите на Екатерина вече й подхвърляли неособено деликатни намеци. Тя се чувствала млада, красива и крояла амбициозни планове за бъдещето, а изглеждала възрастна, уморена и изтощена. Тогава младата жена решава, че ще направи всичко възможно да изглежда по начина, по който се чувства.

Сбъднатото чудо – създаването на системата Минус 60

Решението било взето. Сега Екатерина трябвало само да намери начин да постигне набелязаната цел. След проучване на всички най-разпространени диети тя осъзнала, че се налага да намери по-естествен начин да стопи наднорменото тегло. На принципа на „проба-грешка“ Екатерина създава собствен метод за отслабване, който по-късно нарича системата Минус 60.
Ефикасна ли е системата Минус 60? Екатерина Мириманова я спазва година и половина и отслабва с 60 кг. И то без да прибягва до услугите на пластични хирурзи и без да приема препарати за отслабване. В началото близки и приятели я подминавали на улицата, защото не можели да я познаят, а дъщеря й, виждайки стара снимка на майка си, попитала: „Коя е тази леля?“.

\n

Въодушевена от своето „вълшебно преобразяване“, както обича да се изразява самата Екатерина, тя създава сайт и форум, където споделя опита си. Скоро стотици жени започват да следват правилата на системата, а сайтът се превръща в един от най-посещаваните в Русия. Тъй като Мириманова често казва, че благодарение на борбата с наднорменото тегло се е научила да вярва в чудеса, се случва поредното чудо: голямото руско издателство „Ексмо“ й предлага да напише книга, в която да представи принципите на системата Минус 60. Книгата се нарежда в класацията с десетте най-продавани книги в Русия за 2008 г.

\n

„Системата Минус 60“ предизвика огромен интерес сред желаещите да отслабнат. След дългогодишна борба с наднорменото тегло авторката създава собствен метод и успява да свали 60 кг за година и половина, без да се подлага на строги лишения. Системата Минус 60 е помогнала на хиляди хора да свалят излишните килограми по здравословен начин.
Основното правило на метода гласи, че на закуска може да се консумира всичко, но на обед и вечеря трябва да се спазват определени ограничения. Макар следването на тези ограничения да не предполага особени трудности, Екатерина изготвя за последователите на системата книга с рецепти. Включените в сборника ястия биха допаднали както на почитателите на традиционните гозби, така и на ценителите на екзотичната кухня. Предложените рецепти са лесни и бързи за приготвяне, добавени са и различни варианти за приготовление.
Независимо дали сте начинаещи готвачи, или просто се чудите как да разнообразите ежедневното си меню, тази книга ще ви помогне да отслабнете, като похапвате вкусни ястия, съобразени с принципите на системата Минус 60.

\n

Рецепти:

Обяд

\n

Ако се придържате към системата Минус 60, спокойно можете да си позволите пълноценен обяд, съставен от салата, супа (както вече писах в първата книга, не е желателно да се консумира супа всеки ден, защото тя притъпява апетита, но не засища задълго) и топло основно ястие. Не забравяйте основните правила за обедното хранене, ако комбинирате различни ястия.

\n

Класическа салатаВинегрет
Необходими продукти:
50 г картофи
60 г цвекло
30 г моркови
30 г кисели краставички
20 г сварен зелен грах
5 г растително масло
5 мл двупроцентов разтвор на лимонена киселина
сол

\n

Начин на приготвяне:
Сварете картофите, морковите и цвеклото. След като изстинат, ги обелете, нарежете на кубчета, овкусете с растителното масло и добавете нарязаните на кубчета краставички и граха.
Овкусете винегрета със солта и лимонената киселина.
Вариант: Ако вместо лимонена киселина добавите няколко с. л. оцет, салатата ще стане по-пикантна. Не забравяйте, че във винегрета има картофи и не бива да го консумирате с месни или рибни ястия.

\n

Пилешко по китайски
Необходими продукти:
250 г пилешко месо (филе)
300 г замразен микс от китайски зеленчуци
1 с. л. растително масло
2 с. л. соев сос
джинджифил
копър
млян черен пипер
сол

\n

Начин на приготвяне:
Нарежете филето на тънки филии напречно на мускулните влакна. Запържете замразените зеленчуци в маслото, като непрекъснато бъркате. Добавете парчетата филе и запържете още 10 минути. Поръсете с джинджифила и добавете соевия сос. След като заври, посолете и поръсете с черен пипер.
Сервирайте ястието с гарнитура от ориз. Украсете с клонки копър.
Вариант: Ако не разполагате със замразена смес от китайски зеленчуци, може да използвате пресни. Пригответе ястието с 200 г ситно накълцано зеле, 100 г пресни или замразени гъби, 100 г сладки червени пиперки и една глава лук.

\n

Вегетарианска зелева супа
Необходими продукти:
1 кг зеле
3 картофа
1-2 глави кромид лук
1-2 моркова
3-4 домата
дафинов лист
1 с. л. растително масло
млян черен пипер
сол

\n

Начин на приготвяне:
Кипнете вода, подсолете и намалете огъня. Накълцайте на дребно прясното зеле, нарежете на жулиени обелените и измити картофи. Пуснете зеленчуците във врящата вода. Запържете в растителната мазнина до златист цвят обеления и нарязан на дребно лук, добавете нарязаните на тънки ивици моркови, запържете ги, после добавете нарязаните домати, сипете малко вода и задушете.
Изсипете задушените зеленчуци в бульона, сложете дафинов лист, сол и пипер.
Съвет: Ако предпочитате супи, приготвени на основата на месен бульон, не трябва да слагате в тях картофи.

Страници: 304, мека подвързия
Очаквайте на 15.10.2010 г.
Корична цена: 11.95лв. Спестявате: 2.39лв.

* * *

5 начина да отслабнем без фитнес и тренировки
„Здраве, сила и живот“ от Петър Дънов
Кога дебелеем най-много?
Всичко за диетите – на едно място

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Валерия ( преди 9 години )
Отслабва се с килограм на седмица, ако се спазват стриктно правилата кое с кое може да се комбинира и вечерята да приключи до 18 часа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
pavlina ( преди 11 години )
i iskam da popitam kak stoqt ne6tata s kravnoto nalqgane po vreme na dieta i dali se normalizirva sled neq .blagodarq
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
pavlina ( преди 11 години )
0 rate up comment 2 rate down comment
anfisaa ( преди 11 години )