Здраве и красота

3 шоколадови изкушения, които няма да ви развалят диетата

04.07.2011г. / 09 44ч.
Аз жената
3 шоколадови изкушения, които няма да ви развалят диетата

Има моменти, в които ви се яде шоколад и то веднага! Но не може, защото сте на диета. Всъщност това, че искате да отслабнете съвсем не означава, че трябва да се лишите от удоволствието на шоколада. Предлагаме ви няколко идеи, които хем ще заситят апетита ви за нещо сладко, хем няма да ви попречат в борбата с излишните килограми:

Нискомаслено или обезмаслено шоколадово мляко
Шоколадовото мляко може да „успокои“ страстта ви за захар и в същото време ще достави на организма ви калций. Най-хубавото е, че нискомасленото или обезмасленото шоколадово мляко има същия вкус като пълномасленото, но с по-малко калории. Чаша с 250 мл обезмаслено шоколадово мляко съдържа само 150 калории и повече от 20% от дневната доза калций.

Бонбони от натурален шоколад
Ако изядете цял шоколад, дори и да е натурален, не бива да се самозалъгвате, че ще отслабнете. Понякога дори и да си казвате, че ще изядете само половината, пак не се получава. За това, ако много ви се яде шоколад, си купете един бонбон от натурален шоколад. Така ще го изядете целия и няма да си оставяте уж за после.

Обезмаслен шоколадов крем
Иска ви се нещо с крем, а ако е шоколадов – още по-добре. Една порция обезмаслен шоколадов крем съдържа 80 калории, а ако няма и захар е 35 калории. С толкова малко калории можете да добавите една нежна целувка от обезмаслена бита сметана и да си направите удоволствието да изядете един истински десерт, макар и да сте на диета.

Прочетете още:

Коментирай