Здраве и красота

Зелен чай за здравословно отслабване

17.08.2011г. / 12 57ч.
Аз жената
Зелен чай за здравословно отслабване

За зеления чай можем да кажем много неща – едно от друго по-хубави. Той помага да сме по-красиви и по-слаби. Как точно действа? Зеленият чай съдържа кофеин, също като кафето. Кофеинът е растителен алкалоид, който стимулира нервната система и вдига метаболизма. Зеленият чай също така потиска глада. Усещаме повишени апетит заради намаленото ниво на кръвната захар. Има две причини, поради които това се случва. Първо - клетките използват кръвна захар. Второ - захарта се превръща в мазнини за употреба в бъдеще. Зеленият чай съдържа естествени антиоксиданти, наречени катехини, които възпрепятстват образуването на мазнини и така предотвратяват падането на кръвната захар. За това, ако пиете зелен чай, е по-малко вероятно да изпитвате глад.
Добрата форма не се постига само с диети, нужни са и тренировки за стягане на тялото. В този случай зеленият чай помага като ви прави по-издръжливи за по-дълги тренировки.
Антиоксидантите в тази билка помагат и в разкрасяването, тъй като се борят срещу белезите на остаряването - бръчки и нееластична кожа. Освен това антиоксидантите неутрализират свободните радикали, които увреждат здравите клетки. Зеленият чай помага и за намаляване на риска от сърдечен удар и подсилва имунната система. Все пак въпреки всички полезни свойства чаят от зелен чай не е вълшебна напитка - за да изглеждате добре и за да сте здрави имат значение правилният хранителен режим и спорт.

Прочетете още:

Коментирай