Здраве и красота

Вана за отмора на уморени крака

18.10.2011г. / 10 52ч.
Аз жената
Вана за отмора на уморени крака

Вечер след работа и цял ден на токчета, в движение или не – краката са изморени. За да се освежат, отпочинат и заредят е добре да си изградим един здравословен навик – вана за уморени крака. Лесно е, изисква само десетина минути, а ефектът е поразителен. Особено при проблемни крака, разширени вени, тежест в краката. Опитайте.

В леген със средни размери поставете хладка вода. За зимните месеци може да е и по-топла. Добавете една капачка масажно масло. Ако разполагате с подобни биопродукти на натурална основа, изберете лавандула за разширени вени, бор за уморени крака, лимон за свежест. Ако не разполагате с масло, добавете една супена лъжица морска сол или сол за вана.

Разбъркайте и потопете краката си да отпочинат за около 8-10 минути. Ако добавите лека приятна музика и добро четиво – релаксът е сигурен.

След ваната подсушете добре краката си с мека кърпа. Можете да ги намажете с крем или масажно масло (същото, което добавихте във водата) за около 3-5 минути, за да подсилите ефекта.

Ако наистина съумеете да прилагате ваната за крака всяка вечер или поне често – ще се уверите в добрия ефект за вашите крака!

Прочетете още:

Коментирай