Здраве и красота

3 хранителни вещества, важни за всяка жена

22.11.2011г. / 19 22ч.
Аз жената
3 хранителни вещества, важни за всяка жена

За здраве и добро настроение е добре да се храним разнообразно и балансирано. Жените по-често развиват остеопороза и са по-склонни към депресия в студеното и мрачно време. За това и „женското“ меню трябва да е по-различно. Погрижете се да получавате повече от следните полезни вещества:

\n

Витамин D има в тлъстите риби, черния дроб и яйцата. Но дори и в тези храни количеството не е достатъчно. Другият начин, по който организмът си набавя Витамин D е при пряко излагане на слънчева светлина. Този витамин е полезен против рак, депресия и сърдечни заболявания. В мултивитамините от аптеките също няма достатъчно от него.

\n

Омега-3 се съдържат в рибеното масло и водораслите. Обикновено се препоръчват по 1000 мг на ден.

\n

Калций е критично важен, за да са силни женските кости. Особено при жените, тъй като те са 5 пъти по-уязвими да развият остеопороза. Чаша прясно мляко ни снабдява с около 1/3 от нужното количество калций за деня. В същото време има много начини да загубим натрупания в организма ни калций – чрез тъмните газирани напитки, алкохола, киселите храни и кафето. Имайте предвид, че витамин D помага за по-доброто усвояване на калция от тялото.

Прочетете още:

Коментирай