Здраве и красота

Съвети за работещи майки, които искат стройна фигура

03.07.2012г. / 14 52ч.
Снежана Проданова
Съвети за работещи майки, които искат стройна фигура

Как да намерите време да поддържате стройна фигурата си, когато по цял ден сте с бебето на ръце, попълвате списъка с покупки, а междувременно не изпускате мисълта да развивате кариерата си! Бъдете изобретателни и започнете да запълвате всекидневните си задачи с обикновено разтягане и аеробни упражнения за горене на калориите.

План за фитнес на всяка цена

Планирали сте вече уикендите на децата си и следучилищните им занимания. Идва моментът да отделите 30 минути и за себе си. Ако трудно намирате време за фитнес, то приемете го като една от многото задачи, които трябва да свършите и го включете в задълженията си. Грижата за вас самите е също толкова важна, както и тази за близките ви.

Играйте заедно

С една разходка в парка детето си играе, и вие изразходвате енергия. Вместо да седите на пейката, пишейки съобщения или говорейки по телефона, идете да поиграете. Предизвикайте малчугана да се състезавате до катерушките. Ще накарате кръвта си да се раздвижи и ще стегнете мускулите си. Ако детето ви играе на гоненица с други деца, включете се и вие. Ще изгорите допълнително калории и ще прекарате чудесно времето с детето си и приятелчетата му.

Оставете количката

Ако имате малко бебе, оставете количката в колата. Когато вършите домакинска работа или чистите, носете детето си с помощта на бебешко „кенгуру“. Допълнителната тежест ще ви кара да стоите изправени и да тренирате коремните си мускули.

Всяка минута е от значение

Научете се да използвате всяка минута от деня. Ако трябва да вземете децата си от лятното училище, а имате още 5 минути преди да свършат заниманията, излезте от колата. Разходете се около сградата и посрещнете детето си на входа. Не паркирайте наблизо. От една страна така ще имате повече време да поговорите с детето си, а от друга – ще се разходите малко повече и ще си спестите трафика около училището.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай