Здраве и красота

Сами в борбата с целулита

20.07.2012г. / 09 44ч.
Снежана Проданова
Сами в борбата с целулита

Портокаловата кожа“ е неприятна подробност по тялото на една жена. Ако ви притеснява твърде много и нямате възможност да вземете крайни мерки за премахването й чрез липосукция, има и други варианти. Може да не са толкова ефикасни, но определено са по-добре от нищо.

Вода

Водата обикновено спомага за изхвърлянето на солта от организма, но също така е ефикасна и за изглаждането на трапчинките по бедрата. Динята е 90% вода и от нея няма как да напълнеете, защото е нискокалорична. Сливите и мангото също са с голямо съдържание на вода, но са богати и на витамини A и C – силни антиоксиданти, които заздравяват кожата и предотвратяват разрушаването на колагена – основен компонент в строежа й.

Клякане

Правилното физическо натоварване ще повлияе добре за стягане на определени мускулни групи и ще спомогне за изгарянето на мазнини. За да тренирате предната, вътрешната и задната част на бедрата, както и дупето, следвайте следните указания:

В изходно положение трябва да сте изправени с леко раздалечени крака. С единия правите толкова голяма крачка, така че да можете да свиете задния крак под прав ъгъл при приклякане. Задръжте за малко и се изправете към предния. Не трябва да се навеждате при изпълнението на упражнението.

Антицелулитен крем

Използването му ще е ефективно, ако предварително сте ексфолирали кожата си. Така ще отпушите порите и той ще може да проникне в дълбочина.

По принцип по-тъмните предмети изглеждат по-малки и не се забелязват толкова много. За да прикриете целулита, можете да използвате по-тъмен спрей тен. Постарайте се потъмнената част от тялото ви да не контрастира прекалено много, може да предизвикате обратен ефект.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай