Здраве и красота

Лазерна епилация – най-безболезненият и дълготраен метод за обезкосмяване

Средновековните методи за обезкосмяване остават в миналото

12.12.2012г. / 13 25ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Има ли жена, която да не мечтае за нежна, гладка кожа, без възпаления и то за възможно най-дълго време? Не, нали? Начините за обезкосмяване на най-различни зони на тялото отдавна се редуват един през друг да впечатляват жените с изобретателност – класическо бръснене, епилация с епилатор, кремове и най-ефективният метод доскоро – кола маската. Е, в последните години технологичната революция роди и два изключително дълготрайни и ефективни метода – фотоепилацията и лазерната епилация.

В открито съревнование помежду си обаче като че ли повече точки печели лазерната епилация. Макар и по-скъпа, тя гарантира най-дълготраен ефект в бъдеще време.

За лазерната епилация

В зависимост от окосмяването в дадена зона, за да премахнете космите за дълго, е необходимо да направите между 6 и 8 процедури, които се извършват през 45 дни. Този времеви срок е напълно достатъчен да планирате разхода си за следващото посещение. Но най-хубавото е, че след последната процедура, окосмяването в тази зона ще е невидимо, него просто няма да го има!

За да поддържате ефекта от лазерната епилация, е необходимо да си правите всяка следваща година по 1-2 процедури. В сравнение с това парите, които давате за бръсначи, кремове, кола маски и посещения при козметик ще ви се сторят безумно много. Да не говорим за безболезнения ефект на лазерната епилация.

Една процедура продължава само няколко минути, а усещането е като леко боцкане, съвсем поносимо за човека.

Последното поколение технология за премахване на окосмяване по тялото вече е и на българския пазар. Лазерът Gentle Lase Pro е безболезнен, по-бърз и мощен, а резултатите от епилацията са видими още след първата процедура, косъмчетата сами падат до броени дни. Ефектът е поразителен и несравним. След епилация липсва дискомфорт и усещане, че зоната е била третирана. Кожата се успокоява бързо и пациентът е в състояние да извършва ежедневните си занимания.

Снимки: Versus

Новият лазер на Candela може да премахва окосмяване от големи участъци за минути, например от зоната на гърба при мъжете само за около 15 минути, при жените бикини зоната е готова за около 5 минути, подмишници за по-малко от 2 мин, ? крака- 15 минути! Новата технология е напълно безболезнена, защото е снабдена с охлаждащо устройство, което изстудява кожата, като едновременно я предпазва. С новия метод на третиране могат да бъдат епилирани гладко както светли, така и тъмни кожи.

С новия лазер освен по-малкото прекарано време в процедура и по-малко болка, можете да пестите пари и време.

Коментирай