Здраве и красота

Перманентни вежди – за или против?

Да се подложим ли на процедура за перманентни вежди?

13.02.2013г. / 16 26ч.
Снежана Проданова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Някои жени не се радват на хубави вежди, които да могат лесно да се оформят. Дори има дами с такива вежди, от които почти няма косъмчета за махане.

В такъв случай се отварят няколко възможности. Едната е ежедневно да се изписват с молив за вежди. От естетическа гледна точка тук могат да се получат много красиви неща. Можете да експериментирате с формата, дължината, „гъстотата на косъма“. Проблемът идва от това, че не всички сме художници. Трудно ни е на лист хартия обикновен кръг да завъртим, какво остава да копираме идеално и огледално едната си вежда над другото око? Дори няма и да се замисляме за случаи, в които имаме бърза работа или сме изнервени.

Другият вариант, който напоследък става популярен сред младите и не толкова младите жени, са перманентните вежди. С тази козметична процедура ще си спестите времето, което всеки ден отделяте, за да удебелите и оформите веждите си. Ефектът от пигментацията на кожата трае средно от 2 до 5 години. Отделен въпрос е бихте ли искали да се обречете на един и същи поглед за толкова време? Модата се мени, както се редуват и настроенията на подрастващо хлапе. В един момент може би ще се окажете единствената дама в компанията със старомодни вежди.

Ако бягате от повърхностните възприятия на хората за модата и не се интересувате от мнението им, и наистина смятате, че този външен вид, който сте си избрали, е желаният от вас, давайте смело! Струва си човек да експериментира.

В крайна сметка може дори без вежди да ходите, стига естетически да сте щастливи от външния си вид и да не плашите бабите и малките деца.

Коментирай