Здраве и красота

Как да направим косата си по-мека?

Домашна маска за коса от кромид лук

11.03.2013г. / 11 16ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В аптеките и козметичните центрове ще ви предложат всякакви модерни продукти за красота. Тук си споделяме само изпитани домашни рецепти. Някои от тях от времето на бабите ни.

Бабите ни не са се жалвали от икономически кризи и липса на грижа от страна на държавата – просто защото за тях тази тема се е изчерпвала с поговорката „Бог високо, цар далеко“ и за всичко са разчитали единствено на двете си ръце. Дори по отношение на красотата си. И може би да са били естествено по-красиви и със сигурност не толкова придирчиви и суетни.

Днес ние разчитаме за всичко на някой друг – на фармацевтите, на козметиците, на лекарите, на държавата и ставаме малко или много зависими от тях.

Свързани статии

А бабите ни не са регистрирали марки и съответно не са си патентовали рецептите. Ако го бяха направили, сега вместо да четете тези рецепти щяхте да ги гледате в праймтайма на телевизиите и щяхте да си ги купувате за много пари.


(Снимка: Sxc.hu)

Та днес ще споделим една много обикновена бабина рецепта за по-мека и по-бляскава коса.

Необходимо е да изстискаме една глава кромид лук и да втриваме сока веднъж седмично в корените на косата си. След половин час отмиваме и резултатът е налице.

Друг изпитан метод е с отвара от лучени люспи.

Вместо да изхвърляме обелките от лука, можем да съберем една шепа (люспи от две-три глави) да ги варим 5 минути и след като се охлади водата да измием косата си с нея.

Както виждате това е една евтина и проста рецепта за по-хубава и по-мека коса, без ни най-малко да натоварваме семейния бюджет.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
miglena ( преди 10 години )