Здраве и красота

Отвара от билки помага при косопад

За здрава и красива коса

23.05.2013г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Загубата на коса е проблем, който не се случва само при смяна на сезоните. Косопадът може да е вследствие на хормонален дисбаланс, стрес, агресивно третиране на косата и други.

Свързани статии

За да се радваме на здрава и красива коса, не е достатъчно да използваме козметиката, която си купуваме. От хиляди години билките са доказали своето благоприятно въздействие върху редица проблеми, свързани с нашето здраве.

Ако мислите, че губите повече коса от обикновено или просто искате да я подсилите, тези лесни рецепти за домашни отвари от билки ще ви помогнат. Трябва да ги прилагате поне един месец, за да постигнете желания ефект.

  • Отвара от дъбови кори и люспи от лук

Кипнете 500 мл вода и към нея добавете две супени лъжици дъбови кори и толкова от лук. Варете около половин час. Прецедете отварата след като изстине и изплаквайки косата си след шампоана с нея, леко втрийте в корените.

  • Отвара от коприва и розмарин

В 500 мл вряща вода добавете една супена лъжица коприва и една розмарин. Билките могат да бъдат пресни или сухи, зависи с какво разполагате. Варете 20 минути и оставете да изстине. С тази отвара изплаквайте всеки път косата си след като сте я мили с шампоан, без да я отмивате след това.

  • Отвара от невен и репей

Тази отвара също ще засили косата. Отново сварявате билките в 500 мл вода за около 30 мин. След като изстине я прецеждате и изплаквате вече измитата коса. Прилагайте отварите след всяко измиване на косата, без да ги отмивате, в продължение на най-малко 1 месец.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай