Здраве и красота

Маски за лице при слънчево изгаряне

Отново използваме силата на алое вера

08.07.2013г. / 15 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Въпреки че сме взели всякакви мерки, които да предотвратят едно евентуално слънчево изгаряне, някои хора са с по-чувствителна и нежна кожа и се случва да изгорят и по лицето. Приятните слънчеви бани понякога завършват със силно зачервена и болезнена кожа на лицето.

Свързани статии

В такива моменти на помощ идват естествени продукти от кухнята ни, които във вид на маска успокояват засегнатата кожа на лицето. Запишете си тези две рецепти, които може да прилагате и без кожата ви да е пострадала от слънчевите лъчи. Но, ако след плаж забележите, че е по-зачервена, използвайте тези продукти за дълбока хидратация.

Маска с краставица и алое вера

В кухненски робот поставете една малка обелена краставица. Пасирайте я, след което я сложете в купичка. Добавете две лъжици гел от алое вера. Така получената смес изстудете за няколко минути в хладилника и след това я нанесете върху лицето за 15 минути. Тя ще охлади и хидратира кожата. След като изплакнете, нанесете хидратиращ крем.

Маска с кисело мляко

В купичка сложете малка чаша кисело мляко, към която добавете половин чаша смлени овесени ядки и една лъжица мед. Всички продукти се смесват и се нанасят върху лицето за около 15 минути. След това изплакнете с хладка вода и намажете лицето с хидратиращ крем.

Коментирай