Здраве и красота

Домашна програма помага срещу целулит

Правете масаж с хвойново масло

31.07.2013г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Целулитът е проблем, който се среща при повечето жени. Килограмите невинаги са определящи за неговата поява. Опитваме се да избягваме определени храни, които стимулират образуването му, пием много вода, но въпреки това често той не намалява.

Свързани статии

Няколко домашни грижи ще ни помогнат да намалим неприятните дупчици и да открием красотата на кожата си. Бъдете постоянни и стриктни в изпълнението им.

Масаж с хвойново масло

Масажирайте проблемните участъци с него след баня. Сложете на дланите си няколко капки от маслото и разтрийте леко ръце, за да го затоплите. Започнете да масажирате бедрата отдолу нагоре. Масажирайте бавно и дълго. Преминете към задните части и коремната област като движенията там стават кръгови.

Пийте чай от джоджен

Той помага не само когато имате разстройство. Приготвяйте всекидневно чай от него, като консумирайте сутрин и вечер по една чаша.

Правете всекидневни упражнения

Редовните тренировки са от голямо значение. Дори да спазвате стриктно диетата си, ако не се движите, няма да постигнете желаното подобрение.

Легнете по гръб. Сложете ръце зад тила. Опънете краката и се опитайте да ги вдигнете от земята на около 10-15 см разстояние. Задръжте няколко секунди и отпуснете. В началото започнете с 3 серии по 10 повторения, като постепенно ги увеличавайте.

Скачайте! Скачането на въже е забавно и помага да намалим талията. Не се претоварвайте, скачайте с равномерни темпове и дишайте дълбоко. Винаги имайте и прясна вода близо до вас.

За следващото упражнение ще ви трябва голяма фитнес топка. Те са меки, леки и не са скъпи. Легнете по гръб. Вдигнете и свийте леко краката като между тях поставете топката. Опитайте се да я стиснете с крака. Стискайте и отпускайте. Така направете 3 серии по 10 повторения.

За да постигнете успех в борбата с целулита ще са ви нужни няколко седмици. Чаят трябва да се пие поне месец. Масажът на тялото трябва да е всекидневен. Но ако имате възможност, посещавайте масаж при специалист. А физическата активност трябва да е 3 пъти седмично, не по-малко от час.

Коментирай