Здраве и красота

Плодови маски за лице за след плаж

Маска с грозде намалява появата на фини бръчици

01.08.2013г. / 13 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През лятото събираме слънчеви бани на открито, зимата посещаваме солариум. Въпреки специалната козметика, която ползваме, слънчевите и ултравиолетовите лъчи са предпоставка за появата на фини бръчици. Тъй като искаме да задържим младостта на кожата за по-дълго време, трябва да полагаме и допълнителни домашни грижи, за да намалим тяхната поява.

Свързани статии

Сезонът е подходящ за плодово подхранване на кожата отвън и отвътре. Плодовете са богати на антиоксиданти, на витамин С, витамин Е, витамин А, калий, а в комбинация с други продукти правят кожата еластична и блестяща. Запишете си тези маски за лице и ги правете след плаж (или солариум).

Портокалова маска

В купичка поставете две супени лъжици цедено кисело мляко, към което добавете сок от пресен портокал. Ако кожата ви е по-суха, добавете и няколко капки зехтин. Маската  престоява на лицето около 20 минути, след което се изплаква с хладка вода. 

Маска с манго

В купичка поставете пюре от половин манго и половин папая (ако е прекалено гъсто , капнете няколко капки вода). Ако кожата е по-мазна добавете и малко сок от лимон. Маската се нанася на почистена кожа за около 15 минути, след което се изплаква с хладка вода. 

Маска с банан

В купичка смесете една супена лъжица хума (бяла глина) с половин морков и половин банан, направени на пюре. Към тези продукти добавете чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре и нанесете върху лицето за около 20 минути. 

Маска с грозде

Пасирайте в кухненски робот няколко зърна грозде. Към полученото пюре добавете един жълтък и една чаена лъжичка мед. Маската трябва да се остави да подейства за около 15 минути. След това изплакнете с хладка вода. 

Ако след маската, която сте си поставили, усещате лицето си опънато, нанесете овлажняващ крем.

Коментирай