Здраве и красота

Домашни кардио упражнения

Скокове и танци

14.08.2013г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нямате време за фитнес залата? Тогава тези кардио упражнения са за вас. Вече нямате извинение за дългите и мързеливи часове, прекарани пред телевизора. Упражненията са забавни и лесни за изпълнение и със сигурност ще изгорите излишните калории. Заредете се с добро настроение и започвайте тренировки.

Свързани статии

Преди всяка тренировка трябва добре да загреете. Раздвижете краката, ръцете, обуйте удобно спортно облекло и обувки и винаги имайте бутилка със свежа вода до себе си.

Започнете със: 

Скокове

Може да скачате на въже или да правите странични скокове. Заемете лек разкрачен стоеж и разперете ръцете встрани. Отскочете и съберете ръцете към тялото, а краката приберете един до друг. Започнете да извършвате това упражнение ритмично. Скачайки така движите ръцете и краката едновременно като малко дете. Упражнението е добре познато от детските години. 

Скокове с усукване

Упражнението се извършва като подскачайки леко усуквате ханша наляво, а след това надясно. Добре е да движите и ръцете в еднаква посока заедно с тялото.

Продължете със:

Стъпка напред

Застанете прави и направете голяма крачка напред с единия крак. След това се върнете в изходна позиция. Редувайте краката при изпълняването на упражнението. Това упражнение може леко да го промените като правите големи крачки встрани.

Клякайте

Клякането стяга бедрата и дупето. Дръжте гърба изправен, а корема прибран. Клякайте или до земята или сякаш сядате на стол. 

Завършете с:

Танцувайте

Танците са тези, с които се забавляваме  и оформяме тялото си. Пуснете си видео урок с бели денс или други ритмични танци и не спирайте да движите тялото си под звуците на приятна музика.

Изпълнявайте редовно упражненията. Те ще подобрят тонуса ви и само след няколко седмици ще забележите колко по-стегнато е тялото ви.

Коментирай