Здраве и красота

Косата ви пада – какво да правите?

Яжте повече месо

16.09.2013г. / 14 51ч.
Вергиния Генова
Снимка: Shc.hu

Снимка: Shc.hu

През есента е възможно много дами да се почувстват като дърветата – косата им да започне да пада тихо и кротко. Това определено е стресиращо, но донякъде е и нормално за сезона.

Определено трябва да вземем мерки, така че косата ни да бъде не само гъста, но и блестяща. Това става най-лесно с класическата стара мъдрост „Красотата идва отвътре.“

Ако не се храните здравословно, колкото и скъпи шампоани да ползвате, ефектът няма да бъде желаният.

За гъста и здрава коса се препоръчват месото и бобовите храни. Има по нещо и за вегетарианците, и за любителите на растения на кокал.
Млечните продукти също подобряват състоянието на косъма.

Свързани статии

Истината е, че колкото по-пълноценен и здравословен живот водите, толкова по-добре ще изглеждате – не само косата, но и кожата, ноктите…


За целта е добре да правите разходки на чист въздух, да се наспивате и да не се стресирате. Не ви ли харесват тези древни съвети – спокойствие и силна храна. Хората са си го казали – не можем да добавим нищо ново под слънцето.


Освен да изпробваме и някоя друга модерна маска за коса. Според мен най-добрата в случая е тази с Тримитавинол, но не върви все нея да предлагаме.

Изпробвайте маска с жълтъци

В зависимост от дължината на косата разбийте един или два жълтъка и добавете 1 супена лъжица водка. Разбъркайте и втрийте в корените на косата. Завийте косата с найлон и останете така 30-40 минути, отмийте с хладка вода.

Коментирай