Здраве и красота

Маски с горчица за кожа без акне

Правят кожата красива и намаляват акнето

09.10.2013г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Горчицата е вкусна и пикантна подправка, която има антисептично действие, а също и лечебни свойства. Освен че благоприятства растежа на косата и я прави по-здрава и лъскава, тя е съставка, често включвана и в разкрасителни маски за лице.

Поставена върху кожата, тя намалява възпалителните процеси при акне и подобрява циркулацията на кръвта. Запишете си тези рецепти и ги правете веднъж или два пъти седмично.

Свързани статии

В купичка сложете една супена лъжица горчица, една супена лъжица заквасена сметана, няколко капки зехтин или бадемово масло. Всичко се разбърква добре и се нанася върху почистено лице за около 10 минути. След това изплакнете с вода и нанесете подходящ крем.

За следващата маска ще ви трябват една супена лъжица горчица, една супена лъжица сметана и чаена лъжичка мед. Отново всичко се разбърква и се поставя на лицето за 10 минути. След това изплакнете с вода.

Преди да нанесете маската на лицето, поставете малко от нея на вътрешната страна на ръката си. Там кожата е много нежна и чувствителна. Това е един малък тест, който ще ви подскаже дали е подходяща за вас. Принципно е нормално да усещате леко загряване на кожата, но ако усещането е като парене, не правете тези маски.

Коментирай