Здраве и красота

Как да гримирате очите според формата им?

Как да се гримирате като Сара Джесика Паркър

03.12.2013г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Сара Джесика Паркър. Снимка: Reuters

Сара Джесика Паркър. Снимка: Reuters

Голяма част от женската красота се дължи на чертите на лицето. Очите са един от най-важните акценти. Добре гримираните клепачи могат да направят погледа красив, секси, да уголемят окото. Когато очите не се гримират според тяхната форма, често погледът изглежда скучен и нерядко може да направи така, че да изглеждате по-възрастни. Затова вижте няколко съвета как да покажете най-красивото от вашия поглед.

Сара Джесика Паркър

Когато очите са по-приближени към основата на носа, акцентът в поставените сенки трябва да е в края на очите, за да се фокусира там вниманието. Избягвайте да нанасяте тъмни сенки в близост до слъзните канали. Там е добре да сложите бледорозови сенки, сребърни или златни или тънък черен молив. Тъмните цветове поставете в края, създавайки леко опушен вид на окото.

Широко разположените очи като на Миранда Кер подчертайте като поставите акцента на сенките в средата на клепача. Тази форма на очите позволява поставянето на по-тъмни сенки по целия клепач, когато искате да създадете по-драматичен вид.

Свързани статии

Формата на очите на Кейти Холмс завършва леко надолу. Ако искате да повдигнете ъгълчетата им, поставете черна очна линия, като краят й нека бъде съвсем леко извит нагоре. За нанасянето на сенките използвайте по-широка четка за сенки.

Хали Бери има големи, красиви и овални очи. При такава форма на окото е достатъчно да добавите малко спирала. Но за да засилите ефекта на погледа и да подчертаете красотата, задължително е да се доверите на опушения ефект в грима. Не пропускайте сенките с брокати.

София Вергара има бадемовидна форма на очите. За да изглеждат очите с такава форма не само издължени, но и по-големи, гримьорите поставят по-тъмен тон сенки в средата на горния клепач, а също така наблягат и върху външния ъгъл на окото. Ако формата на очите ви е по-азиатска, забавлявайте се със спиралата, нанесете красиви и богати на цвят тъмни сенки или подчертайте само с очна линия.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време