Здраве и красота

По-млади с помощта на грим – как да го постигнем?

Лесни трикове за връщане на младостта без много усилия

17.01.2014г. / 09 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Има ли жена, която да признае, че не иска да изглежда по-млада, че харесва бръчките си и старомодния начин на гримиране?

Вероятно не. За онези от вас, които все още не са открили подходящия начин да прикриват недостатъците си с грим, предлагаме няколко прости съвета, за да изглеждате неотразимо независимо от възрастта!

Освежете и изсветлете очите!

Използвайте двуцветни сенки за очи, най-добре тъмнокафяви по края и по-меки тонове от вътрешната част на окото. Използването на очна линия стои добре само върху горния клепач. След черната линия нанесете светъл молив по вътрешните ъгълчета на окото. Така очите ще изглеждат по-отворени и големи.

Изравнете цвета на кожата

Използвайте цветен коректор за тена, който съдържа хидратиращи съставки. С възрастта еластичността на кожата намалява, затова е добре да я подхранвате. Гледайте коректорът да има и слънцезащитен фактор. Вредните лъчи допълнително изсушават кожата.

Нанесете го с тампон или с пръсти. Преди това можете да го задържите за няколко минути между дланите си. Затоплянето помага да го нанесете по-добре.

Подчертайте скулите!

Използвайте руж с прасковени или бронзови оттенъци. Нанесете внимателно с четка, за да няма остатъци от фини линии. Усмихнете се широко. С безименния пръст нанесете малко от пудрата, след което с четката я разнесете.

Заблестете!

Изтънченият блясък и сиянието на кожата определено привлича окото. За да оживите посърналите зони на кожата, използвайте подходящ фон дьо тен. Нанесете върху най-изразените части на лицето си – скулите, средата на носа и брадичката, и размажете добре с пръсти или с помощта на тампон за грим. Постарайте се да го нанесете равномерно.

Подчертайте устните!

Използвайте молив за устни. Те са с кремообразна текстура и са лесни за очертаване на контура. Подчертайте само крайчетата на устните. Така нанасянето на червилото ще ви е по-лесно. Ако върхът на молива е започнал да омеква и да се изтъпява, сложете го във фризера. Така е по-лесно да го заострите следващия път преди да го използвате.

Снимки: sxc.hu

Коментирай