Здраве и красота

Храни с антистареещ ефект

Боровинките са идеални

14.02.2014г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Природата се е погрижила за всичко – да има достатъчно разнообразие от храни, които с различните си хранителни свойства да влияят върху живите организми по разнообразен и полезен начин.

Ето защо срещу всяко вредно влияние природата си има решение, включително и срещу стареенето на организма. Ето някои от най-ефективните храни, които помагат за забавянето на процесите на стареене в тялото ни.

Манго

Има ефект за намаляване на фини линии и бръчки по кожата. Много богато е на витамини А и С. Стимулира клетките да се размножават, което кара кожата да изглежда по-млада и стегната.

Домат

Защитава кожата от вредното слънчево влияние. Доматите имат високи нива на ликопен както в сурово състояние, така и в готвено. Ликопенът е естествен защитник срещу UV лъчите, което предпазва кожата от състаряване.

Краставица

Тя е подходяща за доброто хидратиране на тялото. Овлажнената кожа изглежда по-млада! Препоръчително е ежедневно да се нанася сок от краставица върху лицето. Той помага за дренирането на лимфната система, която извежда токсините от кожата.

Ягоди

Особено полезни са за блясъка на кожата. Намачкайте ягодите и ги нанесете върху лицето като маска за около 10 минути. Тя нежно ексфолира кожата, подхранва с витамин С, което я прави по-ярка и блестяща.

Свързани статии

Червени чушки

Пазете кожата гладка и еластична. Използвайте чушката за подобряване текстурата на кожата. Витамините и минералите в нея, които подхранват кожата ви, ще помогнат за задържане на влагата, което ще я запази хидратирана за по-дълго.

Червен портокал

Той е мощно средство срещу свободните радикали. Силен антиоксидант, предпазващ кожата от замърсявания, слънчеви лъчи, дори от вредните емисии във въздуха.

Боровинки

Предпазват от увисване на кожата, имат стягащ и подмладяващ ефект. Флавоноидите, които се съдържат в боровинките, укрепват съединителната тъкан, повишават образуването на колаген и зареждат кожата с големи количества витамин С.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
S izkluchenie na mangoto, ostanalite se namirat lesno:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар