Здраве и красота

Храни и напитки, които предотвратяват целулита

Къпини и боровинки

05.02.2014г. / 17 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато трябва да се отървем от целулита, използваме различни скъпоструващи козметики, посещаваме специални масажи и процедури. Всички тези грижи до някаква степен постигат желания ефект, но в случай, че се съчетаят с правилното хранене. Споделяме кратък списък на храни и напитки, които спомагат за предотвратяване образуването на целулит.

Банани

Бананите са чудесна лека храна, която се включва в почти всички диетични режими. Богати са на калий, който благоприятства доброто кръвооросяване на тялото. Консумирайки тези плодове вие помагате на тялото си да изхвърли голяма част от токсините, които натрупани могат да доведат до целулит.

Къпини и боровинки

Ароматните плодове имат способността да спомагат за производството на колаген, създавайки нова тъкан на кожата. Те са богати и на антиоксиданти, които разграждат мазнините. Затова хапвайте по-често от тях.

Сьомга

Рибата е богата на антиоксиданти, които спомагат за разграждането на мастните клетки в целулита. От друга страна полезните омега-3 мастни киселини, които се съдържат в нея укрепват кожната тъкан и влакна. По този начин намалява натрупването на токсини във вътрешността на кръвоносните съдове и се подобрява кръвообращението.

Джинджифил

Ароматната подправка не само облекчава болката, сутрешното гадене и помага при настинки, но и е ефективно средство за справяне с портокаловата кожа. Консумиран в пресен или сушен вид, джинджифилът помага да подобрите обмяната на веществата, подобрява кръвообращението и храносмилането. Все важни фактори, когато искате да се отървете от целулита.

Слънчогледови семки

Добре е да се консумират печени и без добавена сол. Слънчогледовите семки са с високо съдържание на витамин E, калий и цинк, както и витамин B6. Витамин B6 и витамин E спомагат за заздравяването на съединителната тъкан. Включете семки в диетата си, защото те ще помогнат и да изхвърлите ненужните течности от тялото си.

Свързани статии

Вода

За да имате гладка кожа се нуждаете от достатъчно количество вода, която да ви хидратира и да помогне за изхвърлянето на токсините от тялото.

Броколи

Броколите са зеленчуци с високо съдържание на витамин C и чудесен източник на фибри. Те също така съдържат и алфа – липоева киселина, която предотвратява втвърдяването на колагена в кожата.

Зелен чай

Зеленият чай е напитката, която помага за предотвратяване разграждането на колагена. Колагена е важен, за да бъде кожата не само здрава, но и гладка и еластична. Той е една от най-препоръчваните напитки по време на диета, тъй като благоприятства изгарянето на мазнините.

 

Коментирай