Здраве и красота

Изненадващи начини да използваме киселото мляко

Вариантите са много, здравословните ползи – безброй!

01.03.2014г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Киселото мляко е любимо на всички. Надали има някой, който не го обича! И хубавото е, че киселото мляко може да бъде използвано по много начини! Ето някои от нашите предложения!

Закуска

Киселото мляко е много подходящо за смесване с овесени ядки за закуска. Така ще си набавите ценните фибри и протеини, които ще ви дадат силен енергиен старт през деня.

Разбъркайте малко кленов сироп, канела и ванилова есенция с кофичка кисело мляко и го използвайте като заливка за прясно нарязани свежи плодове. Ето ви чудесна плодова салата за десерт!

Опитайте киселото мляко като шейк след тренировка, вместо изкуствените протеини на прах. Така ще заредите чудесно уморените мускули!

Обяд

Заменете майонезата в пилешкото, салатата с риба тон, яйчните салати с кисело мляко! Така ще намалите приема на наситени мазнини и излишни калории!

Комбинирайте киселото мляко с дижонска горчица, смлян чесън, лимонов сок, щипка сол, черен пипер за прекрасен и здравословен дресинг.

Вечеря

Смесете кисело мляко със задушени на пара зеленчуци, пресни билки, прясно изстискан сок от лимон – и ето ви ароматна и полезна гарнитура за основното ви ястие!

Можете да използвате киселото мляко като заместител на заквасената сметана в супи и сосове. Така ще намалите значително приема на калории, а същевременно ще обогатите приема на полезни протеини.

За вманиачените по спазване на диети - можете да използвате нискомаслено кисело мляко.

Млякото си отива чудесно и с нарязани краставици, копър, щипка сол – свежа традиционна разядка!

Настърган кашкавал, натрошено сирене, загрято на много слаб огън с половин кофичка кисело мляко е много подходящ сос за печеното месо.

Свързани статии

Десерт

Освен с пресни плодове, можете да смесите киселото мляко с ядки, печена тиква с канела, сушени стафиди или сушени кайсии – комбинациите зависят от въображението ви!

Друга прекрасна идея за десерт с кисело мляко е към него да прибавите малко ванилов екстракт, настърган кокосов орех и няколко парченца натурален шоколад.

Вариантите са много, но едно е сигурно – здравословните ползи от киселото мляко са безброй!

Снимки: photl.com, sxc.hu

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
pepi ( преди 10 години )
Свободно време