Здраве и красота

Диета за наддаване на килограми

За онези, които се чувстват прекалено слаби и жадуват за пищна фигура

06.03.2014г. / 16 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

За повечето жени намаляването на теглото е постоянна борба и често неравностойна битка със собствената природа и воля. Цял живот лишения – и все има килограми за сваляне! Ужасно наказание!

Но има и жени, които се намират в другия край на отчаянието – прекалената слабост! Това също си е проблем, особено ако не се харесвате и искате да имате малко по-пищен и апетитен вид!

Ето коя диета е подходяща, ако попадате в свръхлека категория!

Диетата за качване на килограми не се отнася само за напълняване – тя ще ви помогне да намалите холестерола и да подобрите храносмилането.

Според диетолога и фитнес експерт Суман Агарвал, ядките са най-подходящата храна за наддаване на тегло. Съчетани в подходящ хранителен режим и добра физическа активност, те много бързо ще ви накарат да наддадете желаното тегло!

Бадеми


Те са най-добрият вариант за наддаване на тегло. Бадемите са богати на хранителни вещества и съдържат етерични масла и протеини. Те преливат от витамини и минерали, диетични фибри, които ще подобрят храносмилането ви и ще ви предпазят от сърдечносъдови заболявания. Съдържат още мастни киселини, мононенаситени мазнини, протеини, витамин Е, магнезий, калий, фосфор и желязо. Известни са със свойството си да предпазват от рак.

Свързани статии

Орехи


Те са леснодостъпни по нашите ширини. Имат високо съдържание на омега-3 мастни киселини и линолова, алфалиноленова и арахидонова киселини – всички те са жизненоважни за оптималното здраве на организма.

Фъстъци


Те са много популярни и обичани от всички. Ако се консумират в правилното количество, фъстъците ще ви помогнат да наддадете на тегло. Те са добър източник на диетичен протеин, който участва в производството на важни аминокиселини, които са от огромно значение за развитието и правилния растеж на клетките.

Макадамия


Тези ядки са богат източник на витамин В1, омега-9 мастни киселини, магнезий, манган, които са полезни при наддаването на килограми, както и за сърцето.

Снимки: MorgueFile; Photl

Коментирай