Здраве и красота

Плодове, приятели на женската красота

Крушите са полезни при мазна кожа

07.03.2014г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Плодовете заслужено заемат едно от първите места в грижата за женската красота. Витамините, минералите и всички останали полезни вещества, на които плодовете са богати, помагат на кожата да бъде здрава, млада и красива.

Споделяме едни от най-полезните плодове за кожата, както и предложения за домашни маски, които може да си направите. Освен изброените плодове, не забравяйте, че всички останали могат да бъдат част от вашите разкрасителни процедури.

Ягоди

Ягодите са богати на танини, които заздравяват капилярите. Ягодите тонизират кожата и я правят по-стегната. Запишете тези две рецепти за маски за лице с ягоди.

Пасирайте половин чаша ягоди, към които сте добавили 1 супена лъжица кисело мляко и една супена лъжица добре сварен ориз. Поставете маската на почистено лице за 10-15 минути и след това изплакнете с вода.

За следващата маска пасирайте няколко ягоди и добавете към тях малко заквасена сметана и един жълтък. Разбъркайте добре и поставете маската на почистено лице за 15 минути.

Грозде

Гроздето е незаменим съюзник в грижите за женската красота. То е богато на витамини, минерали и полифеноли, които неутрализират негативното въздействие на свободните радикали. Полифенолите спомагат за запазването на структурите на колагена, който прави кожата гладка и млада.

Гроздето е богато и на винена киселина, която стимулира възстановяването на епидермиса и спомага за премахването на мъртвите клетки. Ето защо екстрактът от грозде често присъства в козметичните продукти за женска красота. Подходящо е и за домашните ви разкрасителни маски.

Намачкайте с вилица или пасирайте с пасатор няколко зърна грозде. Поставете ги върху почистена кожа на лицето за 10 минути и след това изплакнете с вода.

Свързани статии

Круши

Крушите също като ягодите са богати на танини и правят кожата в пъти по-стегната. Домашните маски с круши са много полезни за мазните кожи, защото стягат кожата и намаляват отделянето на себум. За да стегнете кожата си, направете на пюре една круша и добавете към нея няколко капки пресен лимонов сок. Поставете маската за 10 минути върху почистено лице.

Ябълки

Ябълките са богати на витамин С и витамини от групата В. Поставени върху лицето, те освежават кожата, подхранват я и помагат да намалите тъмните кръгове под очите. За да си направите маска с ябълки, настържете на ситно половин ябълка и добавете към нея супена лъжица мед. Разбъркайте добре и поставете на почистена кожа за 10-15 минути. След тази маска кожата ви ще бъде сияйна и стегната.

Коментирай
0 rate up comment 4 rate down comment
nana ( преди 10 години )