Здраве и красота

Правилният грим за оптично уголемяване на очите

Какви са триковете, които ще ви помогнат да завладявате с поглед?

14.04.2014г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Всяка жена иска очите й да изглеждат големи, красиви и изразителни. Заедно с косата, очите са силно оръжие за привличане на мъжкото внимание и колкото по-големи и обаятелни са, толкова по-високо е самочувствието на една дама.

Какви са триковете, които ще ви помогнат да завладявате с поглед?

Нежно начало

Цветната очна линия, подходящият нюанс на коректора и точната бройка пластове спирала са тайната на визуално уголеменото око. Необходими са няколко щриха в ежедневния грим, за да подчертаете очите си.

Хидратиране

Подпухналите и уморени очи, както и тъмните кръгове и торбичките под очите не са никак секси. С помощта на тампон нанесете плътен слой хидратираща маска за лице по ваш избор (може и домашна). Оставете да подейства 30 минути и изплакнете с хладка вода. Според някои гримьори действа по-добре и от масаж с кубче лед.

Коректор

Тъмните кръгове могат да направят очите ви да изглеждат по-малки. Правилният коректор е от голямо значение за подобряване и уеднаквяване тоналността на кожата около очите. Изберете нюанс, който е малко по-лек и по-топъл от кожата ви, за да проясните и коригирате сините и лилави тонове.

Извиване

Повечето от жените забравят да използват уреда за извиване на мигли. Отнема само 1-2 минути, а ефектът е изумителен! Този уред кара очите незабавно да изглеждат по-големи.

Свързани статии

Спирала за мигли

Никога не пропускайте спиралата. Много жени нанасят един слой молив за очи или малко сенки и дотам! За да изглеждат очите ви обемни и изразителни, винаги завършвайте със спирала за дължина. Добре е да разрешите косъмчетата след това, за да няма слепване. Нанасяйте и на горните, и на долните мигли, ако е необходимо – по 2 или 3 слоя!

Очна линия

Съгласни сме, че очната линия за много жени е трудна за нанасяне, но е много ефективна при създаването на допълнителен обем на окото. Нанесете съвсем тънка линия на горния клепач, точно в основата на миглите. За допълнителна загадъчност удължете в края на клепача.

Обмислете добре цвета, който ви пасва

Кафявите тонове са много дълбоки и придават мекота и обем на окото. Лилавите сенки също са добър избор. За най-подчертан ефект използвайте сенки със златисти оттенъци, опънете косата назад, за да е открито цялото лице и нанесете богат слой спирала за мигли. Сенките с лавандулов оттенък са универсално средство за освежаване и подчертаване на погледа.

Коментирай