Здраве и красота

Как да премахнете водата от ушите?

Както и неприятните симптоми след това

19.07.2014г. / 08 32ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога по време на къпане или плуване навлиза вода в ушния канал, което е истински неприятно. Може да предизвика инфекции или намаляване на слуха, дори трайно ако не се лекува. Ако водата се задържи прекалено дълго в ухото може да се появи и болка.

Това все пак не е сериозно състояние, но за да се предпазите от лошите последствия, до които може да доведе, можете да опитате някои съвети, които доказано облекчават неприятните усещания и извеждат водата от ушния канал.

1. Наведете главата си по такъв начин, че ухото да гледа към пода. Поставете дланта си на засегнатото ухо, натиснете я плътно за няколко секунди и след това бързо отстранете дланта. Този метод действа на вакуумен принцип и провокира излизането на водата.

След това подсушете с памучен тампон.

Свързани статии

2. Затворете устата си и задръжте ноздрите с пръст. Поемете дълбоко дъх и внимателно издишайте през запушените ноздри. Това ще регулира налягането в Евстахиевата тръба, което облекчава чувството за изтръпване на ушите.

3. Можете да използвате сешоар на средна температура, за да изсушите водата в ухото. Дръжте на около 10 см от ухото като включите на ниска степен на сила на струята. Задръжте за известно време струята насочена към ухото.

4. Вземете ¼ чаша морска сол, загрейте я в микровълновата или в сух тиган и я сложете в памучна кърпа. Завържете здраво и поставете върху засегнатото ухо за няколко минути. Наведете глава, за да изтече водата в памучната кърпа, а солните изпарения ще помогнат за облекчаване на неприятните симптоми.

5. Смачкайте няколко скилидки чесън и извлечете сока от тях. Капнете няколко капки с капкомер в засегнатото ухо. Изчакайте 1-2 минути и подсушете с памучен тампон. Това средство облекчава болката и изтръпването.

Коментирай
6 rate up comment 2 rate down comment
Светла ( преди 6 години )
Ама разбира се! Пробвайте всичко по- горе (особено това с чесъна!), ако не помогне- отидете на врачка. Ако и тя не помогне- бегом при ходжата, да направи магия. Носете си изсушено крило от никарагуански прилеп, и стрита черупка от яйце на белогъза ***. Плюс игла, конец и восък, ама да е червен...Но в никакъв, ама в никакъв случай не ходете на лекар! Или поне при фармацевт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар