Здраве и красота

Упражнения, които трябва да правите по-често

Те ше стимулират метаболизма ви

27.08.2014г. / 15 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За да стимулирате метаболизма трябва не само да се храните правилно, но и да се стремите да движите повече мускули наведнъж. Тренировката ви трябва да бъде максимално функционална, дори и  да включва няколко леки упражнения, които да правите у дома.

Споделяме три добри упражнения, които е добре да правите по-често, ако искате да бъдете винаги във форма. 

Изтегляне

Това упражнение с гирички работи за стягане и оформяне на гръдните мускули, бицепси, рамо и гръб. Това е възможно най-лесното, но също така  и ефективно упражнение, с което може да оформите горната си част на тялото.

Необходими са ви леки гирички около 2-2,5 кг. Може да си осигурите опора на стол или на такава мека фитнес топка. Вземете гиричка и започнете леко да изтегляте назад. Направете три серии с по 10 повторения за всяка ръка, ако сте начинаещи, като постепенно увеличавайте повторенията. 

Клякания

Кляканията са упражнения, с които може да започвате всяка сутрин деня си. Особено ефективни са, когато включите в тях гирички или фитнес топка. Заемете лек разкрачен стоеж и във всяка ръка вземете по една гиричка.

Ръцете трябва да са пуснати пред тялото започнете бавно да клякате така все едно сядате на стол. Може да разнообразите кляканията, като включите в тях и фитнес топката. Когато клякате с леки тежести не само ще изградите мускулите, ускорявате метаболизма, но и укрепвате костите си. 

Усукване

Упражненията,  в които леко усуквате горната част на тялото на едната, а след това на другата страна, помагат да изваете секси талия, да стегнете коремните мускули, подобрявате стойката и балансирате тялото си.


Вземете една малка топка и седнете на постелка за гимнастика. Свийте краката в коленете, леко ги кръстосайте и изправете гърба. Повдигнете краката на няколко сантиметра от земята и опънете ръцете напред, докато придържате топката.

Свързани статии

Започнете леко да усуквате на едната, а след това на другата страна. Опитайте да движите тялото си от талията, а не само раменете. Същото упражнение може да правите, когато сте изправени в леко разкрачен стоеж.

Ако сте начинаещи започнете с малки повторения  по няколко серии. 

Снимки: thinkstock

Коментирай