Здраве и красота

Как да се погрижим за косата в студени дни

Рецепта, с която настъпващият сезон да не ни се отрази

07.10.2014г. / 18 05ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колкото и да харесваме зимните дни и красивите пейзажи, които идват с тях, в момента, в който се сетим за вредите, които нанасят върху косата, голяма част от еуфорията ни си отива.

Студеният въздух отнема цялата влага от здравия косъм, като го прави сух и значително по-податлив на накъсване.

Преди да се случи това, можем да се подготвим с правилна грижа за косата. Освен поставянето на хидратиращо олио, предлагаме и една проста рецепта, която ще ни позволи да посрещнем красивия сезон с усмивка и здрава коса.

Ще ви бъдат необходими:

  • ¼ чаша водка
  • 2 супени лъжици ябълков сок
  • 2 супени лъжици ябълков оцет
  • 1 супена лъжица лимонов или портокалов сок

Смесете добре всички съставки, като при разбъркването следете внимателно да се получи равномерно разпределяне. След като се уверите, че сместа е готова, пресипете в бутилка с капачка – спрей, с която равномерно да впръскате количеството маска по дължината на цялата коса. Оставете да действа между 20-30 минути, като след това изплакнете със студена вода и измиете косата с подходящ шампоан и балсам.

В допълнение на тази маска, можете да използвате различни видове естествени етерични масла, с които да правите топъл масаж на скалпа поне веднъж седмично.

По този начин, освен, че ще стимулирате растежа, ще осигурите здрав вид и сила на косата, с които да преборите агресивните външни условия през студения сезон.

Коментирай