Здраве и красота

Почистваща маска против стареене

Как да предпазим кожата от следите на времето

02.11.2014г. / 10 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Силата на билките е добре позната на много поколения жени. Техните многобройни качества са доказано ефективни и продължават да минават теста на времето.

Тъй като всеки проблем си има решение, така и за всяко козметично притеснение си има билка.

За целта предлагаме една рецепта с няколко действия, за която ще ви трябват няколко вида билки.

Необходими билки:

  • Пресен живовляк
  • Листа от ягоди
  • Френско грозде
  • Бял равнец
  • Липов цвят

Всички билки се смесват заедно, като ако ги използвате в насипно състояние, ще са ви нужни по 4 супени лъжици. След като сварите, изчакайте сместа да се охлади и приложете директно на лицето като компрес. Маската трябва да бъде топла и е препоръчително да я прилагате както на лицето, така и на деколтето. Изчакайте между 20 и 25 минути преди да изплакнете със студена вода.

Свързани статии

 

Най-добрият вариант е ако приложите маската и легнете, за да може билките да проникнат в най-дълбоките слоеве на кожата ви. Ефективността на рецептата е гарантирана, ако листата са подбрани от естествена среда, без замърсявания. Тъй като това не е възможно за всички, постарайте се да почистите добре билките, преди да ги сварите.

Друг вариант за маска с живовляк е ако използвате смачкани листа, добавяте малко вода и една чаена лъжичка мед. Всички съставки се смесват добре и се прилага върху шията и лицето с помощта на добре напоен памучен тампон. Изплакнете с хладка вода след 15 минути.

И в двата варианта, този тип компрес върху кожата почиства мъртвите клетки и възобновява процеса на регенериране на клетките в кожата.

Коментирай