Здраве и красота

Блестяща кожа? Мисията възможна

Лесна домашна маска

27.11.2014г. / 13 38ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако най-голямото ви желание е да се сдобиете с красива и блестяща кожа, без излишно да лъщите при определена светлина, то определено има начин как да се сбъдне вашето искане.

И то не само около Коледа.

Тайната на поддържаното блестящо лице далеч не е свързана с инвестиране на състояние в скъпа козметика на известна марка.

Всичко е в едни прости и достъпни съставки.

Кои са те и как да ги комбинираме? Вижте сами

Свързани статии

За да приготвите сами домашната си маска за блестяща кожа ще ви бъдат необходими:

  • Чист зехтин
  • Мед
  • Сода за хляб
  • Чаена лъжичка
  • Купа

Поставете една чаена лъжичка от зехтина в купата и смесете с половин лъжичка мед. Към получената течност добавете една лъжичка сода за хляб и разбърквайте добре, докато получите хомогенна смес.

Можете да контролирате плътността на маската с добавяне на допълнително количество сода за хляб. Нанесете равномерно върху цялото лице и оставете да действа между 15 и 20 минути, след което изплакнете обилно с хладка вода.

За да получите по-бързо резултати и да задържите за по-дълго ефекта, прилагайте тази маска поне веднъж седмично.

Зехтинът и медът имат хидратиращи свойства и ще поддържат кожата ви мека и гладка. Освен това, истинското масло от маслини е с дълбоко регенериращо действие, което ще ви помогне да намалите неприятните последици от студения зимен вятър като напукване, зачервяване и раздразнение.

От друга страна, медът ще се пребори с бактериите и ще заздрави трайно порите, предпазвайки кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи и появата на бръчки.

Коментирай