Здраве и красота

Ефектът плътни сочни устни – как да го постигнем?

Без козметични процедури и хирургическа намеса

04.12.2014г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Малко са късметлийките, които имат плътни, сочни и изваяни устни. Притежателките на такива устни само могат да се гордеят, а останалите да се чудят какво да направят, за да украсят лицето си с такъв натурално изящен атрибут.

Вместо да се втурнете към салона за красота или дерматологичния кабинет за някоя скъпа процедура, вижте как можете да направите устните си достойна конкуренция на тези на Анджелина Джоли.

Овлажнители

От огромно значение е да използвате подходящи овлажнители за устни. Подходящи за целта са маслата от ший и витамин Е. Те съдържат палмитоилова олигопептидна формула, която прави устните по-сочни и плътни.

Ексфолирайте

Не само кожата на лицето и тялото има нужда от ексфолиране. Устните също се нуждаят от отстраняване на мъртвия слой. Използвайте четка за зъби и паста. След измиване на зъбите преминете и към устните. Ексфолирането ще премахне напукванията и ще направи устните ви свежи и здрави.

Свързани статии

Използвайте мед

Мажете устните с мед. Той е естествен хидратант, който действа като задържа влагата в кожата, запазвайки устните меки, плътни и изкушаващо сладки.

Глицерин

Мазането на устните с глицерин, смесен с витамин Е или масло от пшеничен зародиш има много ефикасно действие, както и подхранващ и успокояващ ефект. Растителен глицерин в естествен вид се продава по магазините за биокозметика.

Балсам

Важно е какъв балсам избирате. Най-добре е мехлемът ви за устни да е направен от градинска мента с екстракт от джинджифил. Този вид балсам има хидратиращ и охлаждащ ефект. Джинджифилът намалява възпаленията и прави устните да изглеждат здрави и привлекателни.

Гланц

Използвайте гланц за по-плътни и апетитни устни. За предпочитане е той да е обогатен с витамин Е. Ползването на сухи червила крие риск от напукване на устните и загуба на влагата в кожата.

Винаги носете със себе си гланц за устни, в чийто състав има или витамин Е, или масло от чаено дърво. Той ще успокои и овлажни устните.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Miriam ( преди 9 години )
Плътни устни стават и с импланти ***. Моите са такива.От редакцията: Моля, прощавайте, че заместихме търговската марка със звездички, но нали разбирате, рекламата и правилата за нея... Ако се интересувате от реклама на сайта, моля, пишете по електронната поща или се обадете по телефона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар