Здраве и красота

Кажете „да“ на естествената красота

Без грим? Защо не

06.12.2014г. / 09 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако има нещо, което определено си заслужава да заимстваме от французойките, то безспорно е умението да се обичат такива, каквито са.

Малката тайна за красотата на превърналите се в нарицателно за красота жени е, че подчертават това, което имат, а не се опитват да създават друго. Обичайте устните си, очите си и скулите си.

Точно тези пропорции, с които сте се родили, са перфектните за вас и създават идеална симбиоза на форми. Първата стъпка към осъзнаването на красотата е да се възприемаме в своя естествен вид. Именно затова, представяме причините, поради които е време да кажете „да“ на себе си и това, което сте... без грим.

Свързани статии

Химикали

В много голяма част от съдържанието на козметиката ни присъстват най-различни химикали, което далеч не е за пренебрегване. Да, тези препарати увеличават срока на годност и поддържат гримовете ни в състоянието, в което сме ги закупили. От друга страна обаче, всички тези химикали влизат чрез кожата директно в кръвта ни.

Пари

Каквото и да си говорим, кремовете за лице, фон дьо тените, коректорите, пудрите, сенките за очи, балсамът за устни, моливите за вежди и очи, очната линия, спиралата и ружа съвсем не са си малка инвестиция. В случай, че се доверите само и единствено на естествените масла и хидратиращите кремове, веднага ще усетите разликата в бюджета и по-важното – в спестяванията.

Алергии

Много голяма част от козметичните продукти имат високо съдържание на консерванти и различни съставки, които невинаги са упоменати. Именно защото може да се окаже, че не е съвсем ясно какво поставяте директно върху кожата, а с това и в кръвта си, липсата на грим е добро решение. Естествената красота ще ви помогне да оставите настрани едно притеснение – това за възможни неприятни реакции на кожата и дори алергии.

Защита към животните

Да, дори и да не ви се вярва, гримът вреди на животните. Ако оставим настрана казусът с тестване на продукти върху различни живи същества (което никак не е малък проблем), козметиката ви все пак може да съдържа съставки, чийто произход да е животински. В случай, че обичате животните – не им вредете.

Витамин D

Колкото и странно да ви звучи, това е витаминът, чието производство в организма ни се стимулира от слънцето и слънчевите лъчи. Замисляли ли сте се, че с всичките фон дьо тени, пудри и коректори, изграждате „стена“ между вашата кожа и полезните в малко количество лъчи. Вместо да затрупвате лицето си с какви ли не козметични продукти, поставете малко количество слънцезащитен крем, който да ви предпази от изгаряния, и отдайте възможност и на кожата да се порадва на топлината.

Коментирай