Здраве и красота

Всичко за ексфолирането на кожата

Какво знаем и какво не?

16.01.2015г. / 08 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ексфолирането на кожата е една от най-желаните процедури, разпространена сред всички жени.

Независимо дали се доверявате на ръцете на специалистите в козметичните салони или предпочитате сами да се справяте, има факти, които е добре да знаете.

Ексфолирането на кожата спомага за нейното дълбоко почистване, тъй като премахва най-горния слой мъртви клетки.

Освен това, масажирането с продукти, които имат грапави частици, омекотява кожата и почиства успешно черни точки.

Свързани статии

Какво още не знаем?

Кога трябва да ексфолираме кожата?

Желателно е да ексфолирате от 2 до 3 пъти седмично. Толкова пъти е достатъчно, за да се радвате на красива и мека кожа. Ако прекалявате с прилагането на процедурите, рискувате да нараните иначе нежната кожа и да си причините зачервявания, рани и дори последици, които трудно можете да заличите.

Освен това, една от основните причини да се възползвате от ексфолирането е, че по този начин се балансира и контролира отделянето на мастни секрети. Ако не го прилагате, може да се сдобиете със суха кожа, а ако прекалявате – с прекалено мазна такава.

Как точно трябва да ексфолираме?

Започнете върху почистена кожа, без грим, като нежно масажирате с върха на пръстите. Добре е продуктът да бъде съобразен с типа на вашата кожа и да не натискате твърде много. Използвайте кръгови и масажни движения.

С какво трябва да ексфолираме?

Природата и заобикалящият ни свят са ни дарили с достатъчно естествени съставки, които можем да използваме за ексфолиране. Такива са захарта, кафето и морската сол. Смесете с етерично масло и задължително завършете процедурата с хидратиращ крем за лице.

Коментирай