Здраве и красота

Лесни начини да освежите лицето си

Кои са те?

14.01.2015г. / 17 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да се гримирате сутрин и да се замисляте, че вече ви е омръзнало да използвате едни и същи цветни палитри и техники?

Подобни мисли минават през главата на голяма част от нежната половина на човечеството.

Слагаме край на тези малки, но постоянни вътрешни терзания. Селектирахме за вас най-лесните и успоредно с това евтини начини да разнообразите и освежите значително своята визия. Изпробвайте ги и ще забележите ефекта мигновено както върху своето самочувствие, така и по начина, по който гледат другите на вас.

Свързани статии

1. Използвайте различен цвят очна линия

Ако винаги сте се насочвали към черните очни линии на щандовете за козметика, рано или късно идва моментът, в който е добре да отделите няколко минути и на другите възможности. Преценете добре според комбинациите и типа кожа и очи, които имате, и изпробвайте някакъв различен цвят.

Ако сте твърдо решени коренно да промените визията, вземете си жълто, синьо или зелено. Ако имате желание, но то не е достатъчно силно за толкова изразителна промяна, преминете от черно на тъмнокафяво.

2. Сменете посоката

Поемете по друг път... буквално. Става въпрос за начина, по който държите своята коса. Ако сте на прав път, изпробвайте да разделите в една посока и обратното. Веднага ще забележите разликата във формата на лицето и определено ще постигнете това бързо и евтино разнообразяване на визията.

3. Използвайте сенки... за вежди

Оформянето на веждите е сред най-важните компоненти на перфектно завършения грим. Рамките на очите, както са по-известни веждите, невинаги са с идеална форма или плътност. Това не означава, че е невъзможно да поправите което и да е от тези неща.

Използвайте сенки за вежди, с които да създадете изразителен поглед. Препоръчваме сенки, а не молив, тъй като се създава по-мек и естествен вид. А освен това, с молив рискувате да нараните нежните косъмчета.

4. Нова спирала за мигли

Ако искате промяна, добре е да смените нещо от продуктите, които винаги използвате. Голямото разнообразие на пазара позволява почти ежедневно да експериментираме с нови и и нови неща. За да не започвате с „дълбоките води“, започнете с нещо съвсем безобидно – спиралата за мигли.

Ако до момента сте притежавали спирала само за обем, то пробвайте такава за дължина. Ще останете изненадани с колко малко можете да постигнете много.

Коментирай