Здраве и красота

Ароматни маски с какао

За повече обем в косите и без заплетени краища

13.01.2015г. / 08 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Ароматното натурално какао е една от най-добрите естествени грижи за косата. Благодарение на своето съдържание от витамини, аминокиселини, минерали, полизахариди и антиоксиданти, то възстановява здравината и блясъка на косата, придава й повече обем и аромат.

Споделяме няколко домашни маски за коса, които да правите два пъти седмично, за регенериране на косъма. Важно е да отбележим, че тъй като какаото има лек оцветяващ ефект, може да промени малко цвета на косата ви, особено ако е по-светла.

Прилагайте редовно маските и сами ще забележите, че косата ви е станала по-мека и краищата й не се заплитат.

Рецепта 1, необходими съставки:

  • 100 грама кисело мляко
  • 1 супена лъжица натурално какао
  • 1 жълтък

Разбъркайте заедно всички съставки. Нанесете маската в корените и по дължината на косата, ако краищата й са сухи и заплетени.

Свързани статии

Поставете шапка за баня и оставете маската да действа 30 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Рецепта 2, необходими съставки:

  • 2-3 супени лъжици натурално какао
  • 1 жълтък
  • 1 супена лъжица зехтин или бадемово масло

Разбъркайте добре всички съставки и с леки масажни движения нанесете в корените и по желание по дължината на косата. Маската трябва да действа в продължение на 20-30 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Рецепта 3, необходими съставки:

Направете банана на пюре и добавете към него останалите съставки. Нанесете маската върху суха коса, от корените по дължината. Маската трябва да действа в продължение на 20-30 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Коментирай