Здраве и красота

Предимства на удължителите за коса

Да, съществуват и такива

01.02.2015г. / 15 01ч.
Аз жената
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Преди години се нагледахме на една тенденция, която определено не ни хареса особено много.

Дългите удължители за коса се поставяха на всякакви прически и често стояха като „отсечени“ на иначе естествената прическа.

Точно тези методи на поставяне създадоха един грешен стереотип, който до ден днешен ни кара да потръпнем, когато чуем „екстеншъни“.

В модната индустрия обаче нещата не са съвсем така. Професионалистите използват всеки път удължители при създаването на различни прически.

Нито рекламите на шампоани, нито тези за грим създават реалистична представа. Всеки един от моделите в ревюто на Victoria's Secret има удължители.

Разликата е в това, че са поставени добре. Вместо да отричаме истината, решихме да ви представим предимствата на това да имате удължители за коса.

Свързани статии

1. Пестите време

Представете си този половин или един час, който отделяте всяка сутрин, за да зададете желаната форма на косата. Да, би било добре да го инвестираме в нещо много по-смислено, като например да удължим съня си за красота. Именно това предимство на удължителите за коса ги прави толкова широко разпространени. Вместо да изправяте опашката, просто закачате вече перфектно правото „допълнение“ и излизате.

2. Косопад

Голяма част от звездите използват удължители, защото страдат от косопад. Да, шокиращо, но и те са хора. Фиксирането на естествената ви коса, което спестявате със слагане на изкуствена, непременно се отразява. Ако не използвате преса, маша за коса или сешоар поне един месец, ще ограничите падането на косата с разлика, която ще забележите както вие, така и хората около вас.

3. Стил

Желанието за експериментиране при жените е много по-голямо, отколкото при мъжете. Както и страхът за последвалия резултат. Ако винаги сте си мечтали да видите как ще изглеждате с коса до кръста или с бретон, направете го. В крайна сметка, ако не ви харесва, винаги можете да се върнете към естествената си прическа и коса. Добрата новина е, че поне няма да имате това желание за експериментиране, защото вече ще знаете, че този тип прическа не е за вас.

4. Самочувствие

Не искате да спирате с тренировките във фитнеса, но наистина след това косата ви изглежда все едно никога не е била стилизирана. Не е необходимо да жертвате нито физическата активност, нито добрия външен вид. Просто заложете на удължители, на които им трябват много по-силни фактори, за да променят формата си.

Автор: Криси Табачка

Коментирай